De schooltuin

Hierbij een impressie van onze schooltuin. Onder enthousiaste leiding van Riet, werken ouders en kinderen regelmatig in de tuin.

Lees verderop over je een eigen stukje Montessori Moestuin kunt adopteren.

Adopteer je eigen stukje Montessori Moestuin

 

Vanaf nu kan je als leerling van de school, ouder, oma & opa, oppas zelf een stukje tuin van de school adopteren!! Hoe leuk is dat!!!

Waarom? Vele handen maken licht werk. De tuin is groot, te groot misschien, maar wel uniek voor een school en dus ook voor onze kinderen die hier veel kunnen leren en genieten van de natuur.

Uit de praktijk is gebleken dat ouders niet kunnen komen helpen op de tijden dat er hulp wordt gevraagd. Logisch want we zijn immers allemaal druk of we hebben gewoon geen zin.

Ik bedacht het ‘adopteren’ om de mooie schooltuin behapbaar te kunnen onderhouden en weer leerzaam te krijgen voor de leerlingen! Want hoe leuk is het niet als er 3 vriendinnetjes samen een stukje schooltuin gaan onderhouden, waar ze hun eigen lievelingsbloemen, groentjes, kruiden of eindeloos kunnen gaan experimenteren met wat er allemaal kan groeien in de tuin. En proberen of het lekker is natuurlijk!

Niet alleen de kinderen kunnen een stukje tuin adopteren, ook ouders, oma’s & opa’s en de liefste oppas! Kortom iedereen die de school en vooral haar leerlingen een warm hart willen toedragen!

Wie is.. ik:
Ik ben Laurien Mink, moeder van Elin (6 jaar) en Mink (4 jaar), vrouw van Egbert Scheffer. Ondernemer en graag actief voor de school als het past binnen mijn werk. Vaak dus niet.. heel jammer.. maar nu het adopteren in gang gezet mag worden ben ik blij! Want dan kan ik lekker in mijn eigen tijd iets doen voor mijn kinderen en de school!

Ik zie natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor de tuin. Zo zou er met leerlingen op expeditie kunnen worden gegaan met ondersteuning van de adopteerders.. Misschien kan er een kookworkshop worden gedaan met de oogst of kunnen we 2 keer per jaar een gezamenlijke dag organiseren voor groot onderhoud.  Ideeën of nog beter initiatieven zijn meer dan welkom!

Voor nu.. eerst het begin ik adopteer de aardbeientuin! Doe jij ook mee?

Zo adopteer je een stukje tuin.

1) Zoek je stukje tuin uit bij Riet
Je kunt een stukje tuin uitzoeken uit de beschikbare lijst* (variërend van een 1m² tot meer).
Iets wat bij je past en waar jij je qua eigen tijd aan kunt conformeren en waarmee je de school en dus onze kinderen een geweldige bijdrage oplevert voor onze prachtige groentetuin, bloementuin, kruidentuin, bomen/struikentuin.. en perkjes..

2) Bijhouden wanneer jij maar wilt
Je houdt de tuin bij wanneer jij wilt! Bijvoorbeeld een halfuurtje voordat de kinderen uit school komen of juist erna samen.

3) Oogst delen
We delen de oogst. Dat betekent dat je tuin adopteert ten gunste van de leerlingen van de school. Als er dus lekker veel aardbeien zijn, kunnen de kinderen die ook lekker gaan oogsten. De oogst bijvoorbeeld in de vakantieperiodes is natuurlijk voor jezelf.
4) Geen groene vingers maar wel adopteren
Riet weet van de hoed tot de rand van tuinieren. Zij kan ook adviseren of een stukje tuin aanbevelen dat alleen 2 keer per jaar flink gesnoeid en onkruidvrij gemaakt moet worden.

* de tuintjes zijn:

Bij hoofdingang: kruidentuin- bloemenperkjes- lentebollenveldje- plukfuit (braam, framboos en bes)-aardbeienveldje

Zijkant bovenbouw: struiken en bomen- perkje onder klassenraam Hellen/Hannah.

Bij onderbouw: perkjes onder klassenramen- ontdek tuin klas Carry- binnenstebuitentuin- zijkant ingang onderbouw en speelzaal grasmaaien.

 

Nieuws

Monte Glossy

Monte Glossy is het magazine/de schoolkant van Montessorischool van Lith in Deventer

Lees meer